laatste update: 14-04-2006 .  
home
HOME PROGRAMMA BEELDKRANT FOTO/VIDEO ACTIVITEITEN CONTACT
balkenende
 
 

 

rtvnieuws
 
OFFERMANNS NAAR MEERSSEN ?
15-12-05
 
De gemeenteraad van Meerssen heeft burgemeester
Ricardo Offermanns als eerste kandidaat op de voorkeurslijst
geplaatst als nieuwe burgemeester van Meerssen.
Dat is 15 december bekendgemaakt in het gemeentehuis.


burgemeester Ricardo Offermanns
   
     
 
SCHOOLREUNIE IN HERKENBOSCH OP 8 APRIL 2006
05-12-05
 
Oproep voor grootse reünie op 8 april 2006
Afscheid oude schoolgebouwen Herkenbosch

Herkenbosch – Op dit ogenblik wordt er hard gewerkt aan de bouw van de Brede School in Herkenbosch. Zoals de zaken er nu voorstaan zal ergens in het voorjaar van 2006 het nieuwe schoolgebouw in gebruik worden genomen en zullen de oude vertrouwde gebouwen in het centrum gesloopt worden.
Dit betekent een afscheid van de vroegere meisjesschool
(St. Carolusschool) na 76 jaar, de jongensschool
(St. Augustinusschool) na 50 jaar en de St. Hubertus-kleuterschool na 69 jaar trouwe dienst.

In al die jaren mochten duizenden kinderen in deze gebouwen onderwijs ontvangen van vele leerkrachten. Iedereen zal zo zijn eigen herinneringen aan de schooltijd hebben. Om deze herinneringen nog eens op te halen en met (oud) medeleerlingen te delen is het plan opgevat om de schoolgebouwen op 8 april 2006 open te stellen voor iedereen die ooit in Herkenbosch op school gezeten heeft of aan de leerlingen heeft lesgegeven of op een andere manier bij de scholen betrokken is geweest. Op deze open dag kunt u naar hartelust door de gangen en lokalen dwalen of in de hal en speelzaal gezellig keuvelen met uw oud-klasgenoten en leerkrachten. Er zal koffie/thee geschonken worden met een stuk Limburgse vlaai. Consumptiebonnen zijn deze dag in alle horecagelegenheden in Herkenbosch geldig. Ook zal er op school een fotowand worden opgesteld en een herinneringsboekje worden uitgegeven. Voor de mensen die van buiten Herkenbosch komen zijn er rondleidingen door het dorp gepland. Oud-leerlingen en leerkrachten worden bij deze opgeroepen deze achtste april massaal de weg naar hun voormalige school te zoeken en het ook verder te vertellen aan oud-scholieren die dit bericht niet kunnen lezen, omdat ze niet meer in deze regio wonen.

Oproep
Voor dit afscheid wil de organisatie dus een gedenkboekje en een fotowand samenstellen. Hiervoor worden alle geïnteresseerden opgeroepen om oude (klasse)foto’s, korte verhaaltjes, herinneringen, gedichtjes, enz. hiervoor ter beschikking te stellen. Ook dia’s, videobanden en oude films zijn welkom. Alle materiaal zal met grote zorg worden behandeld en geretourneerd.
U kunt hiervoor en voor overige informatie contact opnemen met Maria Claessen of Lenie Schmitz. Gaarne uw reacties voor 1 februari 2006.
(Uiteraard kunnen wij hier geen adresgegevens publiceren; indien u contact wenst met een van de dames, stuurt u ons dan een e-mail. Redactie RTV-Televisie.)

Meisjesschool St Carolusschool Herkenbosch
St. Carolusschool
Jongensschool St Augustinus Herkenbosch
St. Augustinus- school
Kleuterschool St Hubertus Herkenbosch
St. Hubertus-school
   
     
 
OUD-BURGEMEESTER MARTIN SMEETS OVERLEDEN
22-09-05
 
In zijn woonplaats Vlodrop is in de nacht van 21 op 22 september M. Smeets (68) overleden. Tot zijn pensioen in juni 1998 was Smeets burgemeester van Roerdalen. Een ambt dat hij bijna negen jaar vervulde. Daarvoor was Smeets tien jaar lang eerste burger van Vlodrop.

Smeets kwam uit een bestuurdersfamilie. Zo was zijn vader burgemeester van Munstergeleen. De jonge Smeets wilde in de voetsporen van zijn vader treden. Van hem erfde hij de liefde voor het burgemeestersambt. ,,Het oude principe van burgemeester, iets betekenen voor de mensen, dat vind ik het mooiste'', vertelde hij hierover.

Hij begon zijn politieke loopbaan als loco-secretaris in Hulsberg. In 1980 kon de VVD'er aan de slag als burgemeester in de gemeente Vlodrop. Zijn nieuwe gemeente beviel hem prima. Tot aan zijn dood is hij blijven wonen op de Etsberg. Op een voor hem plekje uit duizenden.

In 1987 werd Smeets benoemd tot waarnemend burgemeester van de toenmalige gemeente Montfort. Na de herindeling van Vlodrop en Melick-Herkenbosch werd hij de eerste burgemeester van Roerdalen. De huidige wethouder I. Biermans van Roerdalen, die zestien jaar met hem heeft gewerkt waarvan twaalf jaar als wethouder, spreekt van een groot verlies. ,,Ik heb fantastisch met hem gewerkt. Hij was een echte burgervader. Daarmee heb ik denk ik alles gezegd.''

bron: Dagblad De Limburger.
  Martin Smeets
 
   
   
 
     
 
LAATSTE UITGAVE "MELICKS OUD NIEUWS BLAD"
14-06-05
 
Op zondag 3 juli vanaf 13.00 uur wordt het laatste exemplaar van het "Melicks Oud Nieuws Blad" aan de abonnees uitgereikt. Dit vindt plaats in het Apollo Centrum in Melick.
Er zal een fotogalerie aanwezig zijn met nog niet gepubliceerde foto’s van Henk Wenteler.

Het was Henk Wenteler die in 1993 het idee ontwikkelde om samen met KV de Markoef een eeuw lang nieuws over Melick
in beeld te brengen en uit te geven. Dit heeft geleid tot een unieke verzameling die in de boekenkast van een Melicks gezin niet mag en zal ontbreken.

Op deze dag zal Henk Wenteler in het bijzonder, maar ook
Thei Poulussen, John Vergoossen en Thei Schoemakers in het zonnetje gezet worden, en uw aanwezigheid hierbij wordt zeer op prijs gesteld. Ukunt samen met Henk en zijn familie, de andere abonnees en geïnteresseerden, en de leden van KV de Markoef onder het genot van een drankje nog eens terugblikken op al die mooie foto’s en teksten van het
" Melicks Oud Nieuws Blad".
  Henk Wenteler
 
   
   
 
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

HOME

PROGRAMMA - BEELDKRANT - FOTO/VIDEO - ACTIVITEITEN - CONTACT© 2006 RTV-Televisie Melick, Herkenbosch, Vlodrop.
RTV-Televisie is niet verantwoordelijk voor de inhoud
van vreemde websites, die via een link bereikt worden.

     
     
meer berichten
in het
Nieuws Archief